0723 61 58 98 Luni-Vineri: 9:00-19:00

Program:


» Luni-Vineri: 09:00-19:00

Telefon:


» 0723 61 58 98
Service specializat in curatare profesionala tapiterie auto! Detailing auto la domiciliu, in Bucuresti!
Curatare tapiterie auto la domiciliu
Contacteaza-ne pe Whatsapp!
Întrebări frecvente

Cum elimini mirosul urât din mașină?

Un miros urât în mașină nu numai că îți va strica plăcerea călătoriei, dar poate să indice și diferite probleme. Mirosurile neplăcute din habitaclu pot avea diferite surse, iar dacă nu iei măsuri pentru eliminarea lor la timp riști să te confrunți atât cu deteriorarea stării tale de sănătate, cât și cu deteriorarea generală a mașinii tale. Fumatul, curățarea rară a interiorului, instalația de aer condiționat, animalele de companie, mâncarea căzută pe jos, praful, polenul sau gazele de eșapament reprezintă doar câțiva dintre factorii care pot prova un miros neplăcut în interiorul auto.

Interior auto murdar

Soluții pentru eliminarea mirosurilor auto

Unele substanțe și produse (atât din gospodărie, cât și din comerț) pot funcționa ca un adevărat absorbant de mirosuri auto din autoturism, ajutând la îndepărtarea mirosurilor neplăcute din interior.

1. Oțetul

Oțetul este una dintre substanțele cele mai ieftine și la îndemână, fiind folosit atât pentru îndepărtarea mirosurilor urâte din mașină, cât și ca soluție pentru curățarea acasă a tapițeriei auto.

Pentru a elimina mirosurile neplăcute, pune oțet într-un castronaș și lasă-l peste noapte în interiorul mașinii. Procesul de evaporare va ajuta la îndepărtarea mirosurilor urâte și poate fi eficient inclusiv în cazul mirosului de fum de țigară.

Dacă doar o anumită zonă din interior emană un miros puternic, pulverizează pe ea un amestec de oțet și apă și șterge cu o cârpă umedă. Nu folosi niciodată oțet pur în interiorul mașinii, pentru că este suficient de puternic încât să deterioreze tapițeria, fie că este textilă sau tapițerie de piele.

2. Bicarbonatul de sodiu

O altă substanță foarte des folosită și cu diferite întrebuințări este bicarbonatul de sodiu. Îl poți utiliza ca absorbant natural, pus într-o cutie închisă, în care ai făcut câteva găuri la exterior, pentru a-i permite să acționeze.

De asemenea, îl poți folosi și local, pe anumite pete de pe tapițerie care emană mirosuri puternice (în special pe cele de vomă). Umezește pata, presară praful de bicarbonat peste ea și lasă-l să se usuce și să absoarbă mirosul. Peste câteva ore aspiră bicarbonatul de sodiu.

3. Cărbunele

Cărbunele are proprietatea de a absorbi toxinele, de aceea poate fi folosit nu numai la filtrarea apei, ci și a aerului. Pentru a elimina mirosul neplăcut din interiorul auto, lasă peste noapte o punguță deschisă cu brichete de cărbuni (le găsești în magazinele de bricolaj).

4. Cojile de citrice

Decojește câteva lămâi și portocale, pune cojile într-un vas și lasă-l câteva zile în interiorul mașinii. Cojile de citrice absorb mirosurile urâte.

5. Cafeaua

O altă metodă cunoscută pentru eliminarea mirosurilor din mașină este să pui la interior un vas cu cafea măcinată.

6. Odorizantul auto

Odorizantul auto ar trebui să fie ultimul pas, după îndepărtarea mirosurilor din interiorul auto. Nu îl folosi niciodată pentru a le acoperi, ci doar la final, după ce le-ai eliminat cu succes. Chiar dacă odorizantul va acoperi mirosurile, efectul său va înceta imediat după ce nu îl mai folosești, iar mirosurile deja impregnate în tapițeria textilă sau de piele vor fi mult mai greu sau chiar imposibil de îndepărtat.

Mirosuri neplăcute în interiorul auto

Miros urât în portbagaj

Mirosul neplăcut poate fi cauzat atât de diferitele resturi organice rămase la interior, cât și de infiltrarea apei din exterior, care poate duce la apariția mucegaiului în portbagaj.

Verifică cu atenție portbagajul și elimină toate reziduurile. Aspiră și curăță interiorul și lasă să se usuce bine. Verifică de asemenea și chederele și schimbă-le dacă este nevoie.

Miros urât de la ventilație/ aer condiționat auto

Una dintre posibilele surse ale mirosului neplăcut din mașină poate fi ventilația auto/ sistemul de aer condiționat, iar persistența umezelii în covorașele auto de lângă el este un bun indicator al acestei probleme.

Pentru a înlătura mirosul urât generat de clima auto, efectuează curățarea și igienizarea instalației de aer condiționat și schimbă filtrele, dacă este necesar, pentru a evita acumularea bacteriilor și împrăștierea ulterioară în mașină.

Miros urât de la mocheta sau covorașele auto

Mirosul neplăcut provenit de la mocheta sau covorașele auto este de obicei generat de umezeala pe care acestea o acumulează ca urmare a geamurilor deschise, de un sistem de climatizare care nu funcționează corect sau pur și simplu de apa sau zăpada aduse pe încălțămintea pasagerilor.

Curăță mocheta auto și lasă interiorul să se usuce parcând mașina la soare, cu ușile deschise, dacă este cald afară sau lăsând aerul condiționat pe recirculare, dacă afară este frig sau umezeală.

Scoate covorașele, aspiră-le și curăță-le și pune-le la loc în mașină doar după ce s-au uscat perfect.

O soluție poate fi și înlocuirea covorașelor auto textile cu covorașe din cauciuc, în special în anotimpul rece.

Cum să eviți mirosul urât în interiorul mașinii

  • Nu lăsa gunoaie sau resturi în mașină. La sfârșitul fiecărei călătorii cu autoturismul, aruncă tot ceea ce e de aruncat – sticlele de plastic, șervețelele sau ambalajele de mâncare nu vor face decât să genereze bacterii, declanșând mirosul urât.
  • Dacă ai vărsat ceva pe tapițerie, curăță și usucă imediat, nu lăsa ca pata să se impregneze în textură, căci va fi o sursă sigură de mirosuri neplăcute. Mai ales în cazul călătoriei cu animale de companie, voma sau urina necurățate la timp pot fixa mirosul urât pentru totdeauna.
  • Curăță periodic toate elementele din interiorul mașinii, folosind produse de calitate sau apelează la serviciile unei firme specializate în detailing interior. Astfel, vei evita acumularea prafului, care este una dintre cele mai întâlnite cauze ale mirosului neplăcut.
  • Nu uita să cureți și plafonul auto din când în când!
  • Evită cât poți folosirea apei în exces, în special atunci când cureți tapițeria din stofă. De asemenea, nu lăsa geamurile deschise atunci când plouă sau e umezeală și asigură-te că apa nu se infiltrează în mașina închisă.

Alte articole care te-ar putea interesa

contact firmă detailing tapițerie Ai nevoie de ajutor? 0723 61 58 98

Curățare tapițerie:

Comandă detailing și curățare tapițerie

Completează datele mai jos și te contactăm pentru programare:

Serviciu dorit:
Data prestării serviciului:

Pentru altă dată contactați-ne la 0723.61.58.98


Datele tale de contact:

Detailing interior complet

Servicii profesionale
de curățare tapițerie auto
și detailing interior complet
100% garantate de furnizor

Tapițerie Auto București

0723 61 58 98


Facebook: detailing tapițerie
Instagram: tapițerie auto
YouTube: video detailing