0723 61 58 98 Luni-Vineri: 9:00-19:00

Program:


» Luni-Vineri: 09:00-19:00

Telefon:


» 0723 61 58 98
Service specializat in curatare profesionala tapiterie auto! Detailing auto la domiciliu, in Bucuresti!
Curatare tapiterie auto la domiciliu
Contacteaza-ne pe Whatsapp!
Întrebări frecvente

Curățare plafon auto - cum se face corect

Curățarea plafonului auto este adesea neglijată atunci când vine vorba de îngrijirea interiorului mașinii. Însă murdăria și petele care apar pe plafon odată cu trecerea timpului sau ca urmare a diferitelor incidente înrăutățesc aspectul autoturismului și îl fac să pară mai vechi decât este. Plafonul absoarbe și mirosurile urâte, așa că are nevoie de o curățare din când în când, mai ales dacă obișnuiești să fumezi în mașină.

În plus, plafonul auto nu are doar un rol estetic, ci ajută și la izolarea interiorului mașinii, contribuind la funcționarea eficientă a instalației de aer condiționat.

Curățare plafon auto

Curățarea plafonului auto este una dintre etapele mai delicate ale procesului de detailing interior. Plafonul este alcătuit din mai multe straturi, printre care un strat de burete, de care este lipit materialul textil. Dacă nu folosești procedurile de curățare potrivite, riști să deteriorezi plafonul și să dezlipești stratul de la exterior, făcându-l să atârne.

Cum se face curățarea plafonului auto acasă?

Este recomandat să te ocupi singur de curățarea plafonului doar dacă acesta nu este prea murdar sau dacă are doar câteva mici pete. De asemenea, nu încerca să cureți plafonul dacă are zone deteriorate, în care materialul este desprins sau dacă mașina este mai veche!

Pentru curățatul plafonului auto vei avea nevoie de:

  • câteva lavete din microfibră
  • o perie moale
  • o soluție de curățare universală (all purpose cleaner) pe bază de spumă
  • mască și ochelari pentru protecție (nu vrei să inhalezi soluția de curățare sau să îți intre în ochi)

Curățarea petelor de pe plafonul auto

Primul pas este să ștergi plafonul cu laveta de microfibră sau să îl perii ușor cu ajutorul periei moi. Astfel vei îndepărta praful. Nu insista, pentru a nu impregna murdăria și mai adânc în material!

Al doilea pas este să cureți petele de pe plafon. Pulverizează soluția de curățare pe partea curată a lavetei (sau pe o lavetă curată, dacă cea pe care deja ai folosit-o s-a murdărit). Șterge ușor pata, dar ai grijă să nu umezești prea mult tapițeria, căci există riscul de dezlipire.

Pasul trei este să îndepărtezi excesul de umezeală, tamponând ușor cu o altă lavetă curată și uscată.

Chiar dacă vrei să elimini doar o pată, ideal ar fi să îți rezervi timp pentru curățarea întregii suprafețe. Altfel, te poți găsi în situația în care zona din care ai îndepărtat pata să fie mai albă decât restul plafonului.

Curățarea generală a plafonului auto

În cazul în care vrei să cureți și să împrospătezi întregul plafon, ocupă-te mai întâi de părțile de plastic și apoi de restul materialului.

În primul rând, pune soluția de curățare pe o lavetă și șterge cu ea zonele din plastic, revenind apoi cu o altă cârpă curată și uscată.

Treci apoi la curățarea plafonului auto. O metodă mai ușoară, dar care necesită mai mult timp, este să lucrezi pe suprafețe mici. Pulverizează soluția pe laveta din microfibră și apoi șterge cu ea o bucată din plafon. Îndepărtează excesul de umezeală cu laveta uscată. Lucrează pe bucățele, începând dintr-o parte și terminând în cealaltă, astfel încât să nu ratezi nimic. Acordă atenție îmbinărilor, zonelor de lângă mânere, lumini și locurilor mai greu accesibile.

O altă metodă este să pulverizezi soluția de curățare pe întreaga suprafață a plafonului, dar fără să exagerezi. Lasă produsul să acționeze conform instrucțiunilor de utilizare și apoi freacă ușor cu peria moale sau cu laveta, în mod uniform, toată suprafața. Dacă insiști mai mult pe anumite zone, este posibil să rămâi cu locuri necurățate uniform după ce plafonul se va usca.

Tamponează cu o cârpă uscată, pentru a îndepărta surplusul de umezeală și lasă să se usuce în mod natural, de preferință cu geamurile sau ușile deschise.

Sfaturi pentru curățarea plafonului auto

  • nu folosi aspiratorul pentru a îndepărta praful de pe plafon
  • evită să folosești prea multă soluție de curățare, pentru a nu genera o umezeală prea mare în tapițeria plafonului
  • nu insista cu frecatul
  • folosește mișcări într-un singur sens
  • nu folosi curățarea cu abur sau aparatul cu injecție-extracție

Curățarea profesională a plafonului auto

Dacă nu reușești să îndepărtezi de unul singur petele și murdăria de pe plafonul auto sau acesta e prea murdar sau pur și simplu îți e teamă că îl poți scămoșa sau strica, este recomandat să apelezi la o firmă specializată în detailing auto interior.

Ține cont de faptul că plafoanele auto pot fi de mai multe tipuri, din mai multe materiale și de diverse vechimi, iar diferitele situații necesită abordări diferite. Un specialist cu experiență este cel mai în măsură să îl evalueze și să aleagă metoda potrivită de curățare a plafonului, astfel încât riscurile să fie minime.

Alte articole care te-ar putea interesa

contact firmă detailing tapițerie Ai nevoie de ajutor? 0723 61 58 98

Curățare tapițerie:

Comandă detailing și curățare tapițerie

Completează datele mai jos și te contactăm pentru programare:

Serviciu dorit:
Data prestării serviciului:

Pentru altă dată contactați-ne la 0723.61.58.98


Datele tale de contact:

Detailing interior complet

Servicii profesionale
de curățare tapițerie auto
și detailing interior complet
100% garantate de furnizor

Tapițerie Auto București

0723 61 58 98


Facebook: detailing tapițerie
Instagram: tapițerie auto
YouTube: video detailing