0723 61 58 98 Luni-Vineri: 9:00-19:00

Program:


» Luni-Vineri: 09:00-19:00

Telefon:


» 0723 61 58 98
Service specializat in curatare profesionala tapiterie auto! Detailing auto la domiciliu, in Bucuresti!
Curatare tapiterie auto la domiciliu
Contacteaza-ne pe Whatsapp!
Întrebări frecvente

Importanța igienizării instalației de aer condiționat auto

Lipsa de igienizare a instalației de aer condiționat auto reprezintă una dintre posibilele surse ale mirosurilor neplăcute din habitaclul mașinii. La fel de bine poate fi responsabilă și pentru eventualele alergii și probleme respiratorii ale pasagerilor, întrucât praful, umezeala și uzura filtrelor transformă tubulatura de ventilație sau aer condiționat într-un focar de microbi și bacterii.

Igienizare aer condiționat auto

Ideea de igienizare a climei auto nu ar trebui să te preocupe doar în timpul verii, atunci când temperaturile ridicate impun folosirea aerului condiționat la fiecare călătorie cu mașina. Bacteriile și mucegaiul încep să apară în lunile de iarnă și apoi se dezvoltă pe măsură ce vine primăvara. Iar când timpul se încălzește și vei porni sistemul de aer condiționat, toate aceste bacterii și germeni vor fi eliberate în interiorul mașinii. Dacă nu faci periodic igienizarea și dezinfectarea instalației de aer condiționat auto, sănătatea ta va fi cea care va avea în final de suferit.

Cum funcționează instalația de aer condiționat auto?

Sistemul de aer condiționat auto funcționează prin presurizarea unui gaz refrigerent (freon). Fiecare mașină în parte necesită o canitate de freon diferită. Pentru a funcționa în parametri optimi, freonul se schimbă la o anumită perioadă de timp.

Pe scurt, procesul de funcționare constă într-un circuit etanș, format dintr-un sistem de conducte prin care este transportat freonul. În prima fază acesta ajunge la condensator, unde este tranformat din stare gazoasă în stare lichidă. În continuare freonul este curățat de impurități printr-un filtru și ajunge până la valva de expansiune. De aici, freonul sub formă de gaz rece merge către radiatorul care răcește temperatura habitaclului. Filtrul este extrem de important pentru ca bacteriile să nu ajunga în interiorul mașinii.

De ce este important să igienizezi periodic instalația de aer condiționat auto?

O regulă esențială pentru igiena instalației de aer condiționat auto este să înlocuiești periodic filtrul de polen. Totuși, chiar dacă îl schimbi atunci când e cazul, acest lucru nu va fi de ajuns pentru a te proteja de microorganismele și particulele de praf rămase în sistemul de aer condiționat. Umiditatea duce la acumularea acarienilor, a bacteriilor și a mucegaiului, care pot declanșa alergii și probleme respiratorii severe și pot genera un miros urât în mașină, mai ales dacă tubulatura nu a fost curățată pentru o bună perioadă de timp. În plus, pot duce și la deteriorarea sistemului de aer condiționat.

Igienizarea climei auto vine și cu un alt avantaj, poate nu atât de evident la prima vedere: instalația de aer condiționat va funcționa mai bine și ca atare mașina ta va utiliza mai eficient combustibilul.

Pe scurt, beneficiile igienizării instalației de aer condiționat auto sunt:

  • sănătatea ta și a pasagerilor din mașină
  • evitarea mirosurilor neplăcute din habitaclu
  • întreținerea sistemului de aer condiționat auto
  • utilizarea mai eficientă a combustibilului mașinii

Igienizarea climei auto este o operațiune care necesită atenție și produse corespunzătoare, de aceea ar fi bine să apelezi la o firmă specializată. Procedura de igienizare nu implică mult timp de lucru, deci nu vei avea mult de așteptat. Avantajul unei igienizări profesionale este că ea se face în profunzime, cu produse dedicate și personal calificat. În general, substanțele folosite sunt antiseptice, astfel că bacteriile și germenii sunt eliminate, iar mirosurile neplăcute dispar pentru mai mult timp.

La achiziționarea unui pachet complet de detailing interior noi îți oferim gratuit igienizarea instalației de aer condiționat auto. Aceasta se realizează cu un agent special de tip spray aerosol care călătorește de-a lungul tubulaturilor de ventilație ale mașinii și elimină mirosurile neplăcute, iar reziduul inofensiv plasat în instalație împiedică dezvoltarea pe viitor a bacteriilor și mucegaiului.

Alte articole care te-ar putea interesa

contact firmă detailing tapițerie Ai nevoie de ajutor? 0723 61 58 98

Curățare tapițerie:

Comandă detailing și curățare tapițerie

Completează datele mai jos și te contactăm pentru programare:

Serviciu dorit:
Data prestării serviciului:

Pentru altă dată contactați-ne la 0723.61.58.98


Datele tale de contact:

Detailing interior complet

Servicii profesionale
de curățare tapițerie auto
și detailing interior complet
100% garantate de furnizor

Tapițerie Auto București

0723 61 58 98


Facebook: detailing tapițerie
Instagram: tapițerie auto
YouTube: video detailing