0723 61 58 98 Luni-Vineri: 9:00-19:00

Program:


» Luni-Vineri: 09:00-19:00

Telefon:


» 0723 61 58 98
Service specializat in curatare profesionala tapiterie auto! Detailing auto la domiciliu, in Bucuresti!
Curatare tapiterie auto la domiciliu
Contacteaza-ne pe Whatsapp!
Întrebări frecvente

Miros neplăcut în habitaclu? Caută sursa!

Cu trecerea timpului mașina se uzează, iar printre problemele care se pot ivi dacă nu este întreținută corespunzător se numără și apariția unui miros neplăcut în habitaclu.

Dacă identifici un miros urât, încearcă să îi găsești sursa și să îl elimini. Mirosurile urâte din autoturism pot duce la reparații costisitoare sau la riscuri pentru sănătate și nu trebuie ignorate.

Odorizant auto

Miros neplăcut în habitaclu - cauze

Cauzele care generează miros urât în habitaclu pot fi numeroase, dar printre cel mai des întâlnite sunt următoarele:

1. Instalația de aer condiționat

Foarte mulți oameni se plâng de apariția unui miros urât generat de aerul condiționat. Sistemul de climatizare dispune de multe filtre care au scopul de a te feri de mirosul neplăcut. Dacă însă ele nu sunt curățate corespunzător și nu sunt schimbate la timp, nu doar că vor asigura o răcire defectuoasă, dar vor elimina și un miros urât în habitaclu. Pentru a evita acest lucru, este recomandat să schimbi filtrele atunci când este cazul și cel puțin o dată pe an să faci o igienizare a sistemului de aer condiționat.

2. Resturile alimentare

Dacă ai obiceiul să mănânci în mașină, cu siguranță ai scăpat cel puțin o dată alimente pe tapițerie sau pe jos. Aceste resturi vor genera un miros neplăcut în habitaclu și vor rămâne impregnate în tapițerie, putând atrage și microorganisme. Pentru a evita descompunerea resturilor perisabile și apariția mucegaiului în interiorul mașinii, este bine să cureți imediat ce ai scăpat ceva pe jos.

3. Substanțele lichide

Alcoolul, laptele sau, și mai rău, urina și voma ce pot apărea în urma unei călătorii cu animalul de companie sunt lichide care au un miros pregnant, ce persistă un timp îndelungat. Dacă aceste lichide au curs pe suprafețe de cauciuc, atunci le poți curăța ușor, folosind apă și detergent. Dacă însă ele au pătat mocheta sau materialele textile, cel mai bine este să apelezi urgent la o firmă specializată în curățarea interiorului auto, căci trecerea timpului nu va face decât să agraveze situația. Dacă alegi să cureți petele acasă, este foarte important să ții cont de tipul materialului din care este făcută tapițeria – curățarea tapițeriei auto din piele diferă de curățarea tapițeriei auto din stofă.

4. Echipamentele sportive sau de muncă

Dacă obișnuiești sa mergi la sală sau să folosești un echipament special la locul de muncă, ar fi bine să nu îl lași mult timp în mașină. Pantofii de sport, prosopul de la sală sau hainele în care ai transpirat pot emana un miros neplăcut în habitaclu, în special dacă sunt uitate în mașină mai mult timp.

5. Praful

În orașele din România praful este omniprezent și, în ciuda filtrelor, ajunge și în mașina ta. Scaunele stochează praful și în momentul în care te vei așeza îl vei împrăștia în întregul habitaclu. De aceea este bine să aspiri cât poți de des atât mocheta, cât și scaunele și bancheta. O dată la câteva luni ar fi bine să efectuezi o curățare în profunzime a tapițeriei.

6. Resturile vegetale sau animale

Atunci când șofezi sau atunci când mașina este oprită, poți avea parte de "vizitatori" nedoriți. Dacă treci prin zone cu vegetație abundentă, poți agăța diverse plante care vor începe cu timpul să se descompună, iar prin gurile de ventilație va veni un miros neplăcut. De asemenea, nu puține sunt dățile în care, în timpul iernii, animale mici precum pisicile sau cățeii de talie mică reușesc să se strecoare în zona motorului, care emană căldură timp îndelungat timp îndelungat, chiar și după oprire. Dacă nu verifici autoturismul înainte de a îl porni, animalele pot rămâne blocate acolo și pot chiar muri, provocând nu doar miros urât, ci și posibile daune majore motorului. Verifică cu atenție mașina înainte de a porni la drum! Toată operațiunea durează doar câteva minute, dar te ferește de situații neplăcute.

7. Utilizarea zilnică

Utilizând zilnic mașina, scaunele pot acumula umiditate, care poat genera fungi și chiar alergii. Pentru a evita acest lucru, dar și pentru a elimina eventualul miros de transpirație, este bine să aerisești periodic autoturismul, deschizând pentru câteva minute geamurile sau ușile.

8. Fumul de țigară

Fumul de țigară este printre cele mai pregnante și mai greu de eliminat mirosuri din mașină. Chiar dacă fumezi cu geamul deschis, mirosul de țigară tot va rămâne în habitaclu și se va impregna în plafonul auto, iar un odorizant nu va face decât să îl acopere pe termen scurt, nu și sa îl elimine.

Chiar dacă mașina ta este aparent curată sau nu o folosești prea des, asigură-te ca măcar o dată pe lună interiorul este curățat temeinic. Este mai ușor să previi mirosul urât decât sa îl elimini!

Iar dacă ții la mașină și la confortul tău, fă cel puțin o dată pe an o curățare interioară profesională. La achiziția unui pachet complet de detailing, noi îți oferim bonus o igienizare gratuită a instalației de aer condiționat.

Alte articole care te-ar putea interesa

contact firmă detailing tapițerie Ai nevoie de ajutor? 0723 61 58 98

Curățare tapițerie:

Comandă detailing și curățare tapițerie

Completează datele mai jos și te contactăm pentru programare:

Serviciu dorit:
Data prestării serviciului:

Pentru altă dată contactați-ne la 0723.61.58.98


Datele tale de contact:

Detailing interior complet

Servicii profesionale
de curățare tapițerie auto
și detailing interior complet
100% garantate de furnizor

Tapițerie Auto București

0723 61 58 98


Facebook: detailing tapițerie
Instagram: tapițerie auto
YouTube: video detailing