0723 61 58 98 Luni-Vineri: 9:00-19:00

Program:


» Luni-Vineri: 09:00-19:00

Telefon:


» 0723 61 58 98
Service specializat in curatare profesionala tapiterie auto! Detailing auto la domiciliu, in Bucuresti!
Curatare tapiterie auto la domiciliu
Contacteaza-ne pe Whatsapp!
Întrebări frecvente

Transportul animalelor de companie cu autoturismul

Transportul animalelor de companie cu autoturismul aduce după sine responsabilități și riscuri. Iubitorii de animale cunosc foarte bine faptul că ele lasă păr și pot păta tapițeria mașinii cu diverse secreții, influențând în mod negativ atât interiorul auto, cât și starea generală de sănătate a pasagerilor.

Pentru a te bucura de călătoria cu animale de companie este important să cunoști și să respecți câteva reguli de prevenire a murdăririi vehiculului.

Transportul animalelor de companie în mașină

Călătoria cu animale de companie

Călătoria cu mașina poate fi o experiență traumatizantă pentru un animal de companie. El poate fi agitat, neliniștit și poate avea chiar și rău de mașină. Ca să eviți toate aceste neplăceri, atât pentru animal, cât și pentru tine, va fi nevoie să acorzi atenție unor elemente care țin de planificare.

  • Dacă știi că urmează să pleci într-o călătorie mai lungă, este bine să începi din timp să îți obișnuiești animalul de companie cu transportul cu autoturismul. Fă drumuri mai scurte, în locuri mai apropiate, astfel încât acesta să se poată obișnui cu mișcarea, mirosul mașinii și zgomotele din jurul său. Ideal ar fi să îl obișnuiești, dacă este posibil, încă de când este pui. Vei evita astfel multe probleme ulterioare.

  • Dacă animalul tău de companie este un cățel, du-l la plimbare și joacă-te cu el înaintea călătoriei. Astfel, el își va consuma energia și va fi mai liniștit în mașină. Pentru mai multe recomandări, vezi și articolul 10 sfaturi pentru transportul câinilor cu autoturismul.

  • Nu hrăni animalul chiar înainte de plecare, căci riscul de a suferi de rău de mașină crește. Dă-i de mâncare cu câteva ore înaintea călătoriei. Dacă drumul este prea lung, ia cu tine hrană ușoară și dă-i de mâncare doar în timp ce mașina este oprită, lăsându-i timp să digere. Nu uita nici de apă!

  • Pentru a proteja tapițeria, ar fi bine să utilizezi huse speciale pentru transport, pături sau cuști, în funcție de tipul și de dimensiunea animalului. Aceste mijloace de protecție limitează riscul de a deteriora interiorul mașinii, dar în același timp asigură și siguranța ta și pe a prietenului tău necuvântător. Animalele pot zgâria sau rupe tapițeria, o pot păta cu salivă, vomă sau, chiar mai rău, cu urină și excremente. Dacă sunt agitate și fac zgomot sau dacă sunt lăsate libere, îți pot distrage atenția și pot cauza accidente.

  • Dacă urmează să călătorești în altă țară, nu uita să verifici regulile Uniunii Europene pentru transportul animalelor de companie cu autoturismul.

Curățarea autoturismului după o călătorie cu animalul de companie

Ideal ar fi ca după fiecare călătorie cu animalul de companie să cureți bancheta și interiorul mașinii, în special dacă nu ai folosit pături, huse sau cuști speciale.

În timpul transportului, dacă animalul este stresat, va lăsa mai mult păr, lucru valabil în special în cazul pisicilor. Părul de animale în exces produce disconfort, afectând sănătatea omului și ducând la alergii, îndeosebi atunci când se combină cu praful și noxele. În plus, dacă îl lași să se acumuleze, îți va fi foarte greu să îl îndepărtezi, iar călătoriile cu mașina nu vor fi o plăcere nici pentru tine și nici pentru ceilalți pasageri și hainele lor.

Soluții pentru îndepărtarea părului de animale de pe tapițeria mașinii:

  • Cea mai la îndemână soluție ar fi să utilizezi o cârpă umedă, dar rezultatul va depinde de cantitatea de păr din tapițerie.
  • O altă soluție care se poate folosi cu mai mult sau mai puțin succes, dar care merită încercată, ar fi utilizarea unei role adezive sau a unei mânuși speciale pentru eliminarea părului de animale din țesături.
  • O variantă mai eficientă este folosirea unui aspirator de mare putere, care să poată îndepărta și cele mai fine fire.
  • Dacă nu ai reușit cu niciuna dintre variantele de mai sus poți încerca să scoți husele scaunelor și să le speli (sau chiar să le schimbi, dacă situația este foarte gravă) sau să apelezi la o firmă care oferă servicii de curățare scaune auto.

În cazurile extreme în care animalul de companie a pătat mașina cu vomă, urină sau excremente, problema este mai serioasă și trebuie intervenit cât mai repede. În comerț există detergenți speciali, care se pot dovedi folositori, dar care trebuie utilizați cu atenție, întrucât pot produce o deteriorare iremediabilă a materialului mașinii. Când alegi soluția de curățare a tapițeriei auto, este important ca ea să fie potrivită pentru materialul care urmează să fie curățat.

Dacă mizeria a intrat în profunzime, atunci este mai bine să chemi o firmă de detailing interior. Aceasta va folosi personal calificat, materiale adecvate suprafețelor și echipamente profesionale.

Nu neglija problemele de acest fel, pentru că ele atrag după sine și altele. Dincolo de mirosul neplăcut din habitaclu, poate apărea mucegai în mașină sau se poate produce decolorarea iremediabilă a tapițeriei. O mașină curățată și igienizată frecvent înseamnă că ai grijă atât de animalele de companie, cât și de sănătatea ta.

Alte articole care te-ar putea interesa

contact firmă detailing tapițerie Ai nevoie de ajutor? 0723 61 58 98

Curățare tapițerie:

Comandă detailing și curățare tapițerie

Completează datele mai jos și te contactăm pentru programare:

Serviciu dorit:
Data prestării serviciului:

Pentru altă dată contactați-ne la 0723.61.58.98


Datele tale de contact:

Detailing interior complet

Servicii profesionale
de curățare tapițerie auto
și detailing interior complet
100% garantate de furnizor

Tapițerie Auto București

0723 61 58 98


Facebook: detailing tapițerie
Instagram: tapițerie auto
YouTube: video detailing