0723 61 58 98 Luni-Vineri: 9:00-19:00

Program:


» Luni-Vineri: 09:00-19:00

Telefon:


» 0723 61 58 98
Service specializat in curatare profesionala tapiterie auto! Detailing auto la domiciliu, in Bucuresti!
Curatare tapiterie auto la domiciliu
Contacteaza-ne pe Whatsapp!
Întrebări frecvente

Cu ce se curăță tapițeria din piele auto?

Ești fericitul posesor al unei mașini elegante cu tapițerie din piele? Cel mai probabil, înainte să o cumperi ți-ai făcut temele și ai căutat informații despre avantajele și dezavantajele acestui tip de material. Știi deci că printre plusuri se numără și rezistența mai mare la pete. Evident, acest lucru nu înseamnă că ele nu pot apărea, de aceea este bine să știi cu ce se curăță tapițeria auto din piele.

Curățare interior auto din piele

Reguli și sfaturi pentru curățarea tapițeriei auto din piele

1. Șterge cât mai repede murdăria

Regula de bază atunci când vine vorba de curățarea petelor de pe tapițeria de piele (și în general de pe orice tip de material) este să ștergi cât mai repede substanța care s-a vărsat pe scaun sau pe banchetă, folosind o cârpă uscată și absorbantă. De acest lucru depinde eliminarea ulterioară a petei, indiferent dacă cureți singur pielea auto acasă sau apelezi la servicii profesionale. Dacă substanța a fost absorbită în piele, pata va fi foarte greu sau chiar imposibil de scos.

2. Aspiră înainte să cureți pata

Nu te apuca să cureți pata înainte să aspiri tapițeria. Pe ea se mai pot afla firimituri sau alte resturi de murdărie, iar prin frecare nu vei face altceva decât să o zgârii.

Dacă te ocupi de curățarea volanului din piele, șterge-l mai întâi de praf cu o cârpă.

3. Testează, testează, testează!

O altă regulă de aur, care va preveni distrugerea tapițeriei: înainte de a aplica o soluție de curățat piele auto, testeaz-o pe o suprafață mică și ascunsă și așteaptă să vezi ce se întâmplă!

4. Nu aplica soluții de curățare direct pe tapițeria din piele

Folosește o lavetă moale din microfibră, curată și uscată și pune pe ea soluția de curățare, fără să exagerezi cu cantitatea. Poți folosi și o periuță de dinți cu peri moi sau alte perii speciale, dar nu folosi bureți sau alte obiecte abrazive, căci este foarte posibil să zgârii pielea.

5. Nu insista cu frecarea

Lucrează pe suprafețe mici și cu mișcări circulare. Nu freca insistent, căci vei provoca decolorarea și deteriorarea materialului.

6. Folosește soluțiile de curățare potrivite pentru pielea auto

Pielea este un material mai pretențios și mai scump și este foarte ușor să o strici dacă nu folosești soluțiile de curățare potrivite. Nu folosi produse pentru uz universal, ci doar produse destinate curățării pielii auto. Stai departe de produsele care conțin amoniac, acetonă sau alcool, căci vor duce la deteriorarea ei.

Dacă ești adeptul substanțelor naturale, poți încerca să folosești următoarele soluții de curățare piele auto:

  • un amestec de 5 părți apă călduță și 1 parte detergent de vase sau săpun lichid (cât mai natural și mai blând) – folosește pentru curățare doar spuma care se formează
  • un amestec din 2 părți ulei de măsline și 1 parte oțet alb
  • un amestec din 2 părți ulei de in și 1 parte oțet alb

Soluțiile pentru curățat tapițeria auto făcute în casă pot da rezultate eficiente, dar în același timp pot și să usuce sau să strice materialul. Dacă vrei să minimizezi aceste riscuri și să eviți să transformi o pată temporară într-o pată permanentă, cel mai bine ar fi să apelezi la o firmă care oferă servicii de curățat tapițerie auto și care lucrează cu aparatură și produse adecvate fiecărui material.

Cum se curăță petele de pe tapițeria auto din piele

Petele de apă

Dacă verși apă pe tapițeria din piele a mașinii, șterge-o cu o lavetă din microfibră sau cu orice cârpă moale. Începe din centrul zonei ude și tamponează ușor către exterior, cu mișcări circulare. Chiar dacă apa poate părea inofensivă, atunci când nu este ștearsă ea va lăsa urme.

Dacă tapițeria din piele are pete vechi de apă, încearcă să folosești o cârpă umedă și tamponează ușor pata și toată zona din jurul său, astfel încât să aibă un aspect uniform. Șterge cu o lavetă uscată și aplică o soluție de hidratare. S-ar putea să fie nevoie să repeți acest proces de mai multe ori ca să îndepărtezi pata de apă.

Petele de grăsime

Petele de grăsime sunt mai dificile decât cele de apă. Una dintre modalitățile prin care le poți evita ar fi să nu mănânci în interiorul mașinii.

Ca să cureți o pată de grăsime trebuie mai întâi să ștergi cu o cârpă suprafața afectată, astfel încât să îndepărtezi cât mai mult din substanța care a produs-o. Pune apoi pe pată un strat de pudră de talc (fără parfum) sau de amidon de porumb și lasă-l să acționeze câteva zeci de minute, ca să absoarbă grăsimea. Aspiră apoi cu grijă pudra, folosind doar furtunul aspiratorului, astfel încât să nu îl împrăștii pe restul tapițeriei curate. În funcție de cât de dificilă este pata, s-ar putea să fii nevoit să lași talcul sau amidonul să acționeze peste noapte sau chiar să repeți procesul.

Urmele de pix sau petele de cerneală

Dacă ai tapițerie auto din piele, ar fi bine să ții pixurile departe de interiorul mașinii, sau să le pui într-un loc sigur.

Dacă totuși trebuie să cureți pete de pix sau de cerneală, folosește o soluție de calitate pentru hidratare, aplic-o pe un disc de bumbac și tamponează ușor pata până dispare. Nu freca, căci riști să împrăștii pixul sau cerneala și în zonele care sunt curate. Dacă discul se murdărește, înlocuiește-l cu unul curat.

Nu folosi pentru curățare acetonă, fixativ de păr sau substanțe care conțin alcool – acestea strică pielea.

În final, nu uita că este nevoie să îngrijești regulat tapițeria auto din piele pentru ca aceasta să-și mențină aspectul frumos o perioadă îndelungată.

Alte articole care te-ar putea interesa

contact firmă detailing tapițerie Ai nevoie de ajutor? 0723 61 58 98

Curățare tapițerie:

Comandă detailing și curățare tapițerie

Completează datele mai jos și te contactăm pentru programare:

Serviciu dorit:
Data prestării serviciului:

Pentru altă dată contactați-ne la 0723.61.58.98


Datele tale de contact:

Detailing interior complet

Servicii profesionale
de curățare tapițerie auto
și detailing interior complet
100% garantate de furnizor

Tapițerie Auto București

0723 61 58 98


Facebook: detailing tapițerie
Instagram: tapițerie auto
YouTube: video detailing