0723 61 58 98 Luni-Vineri: 9:00-19:00

Program:


» Luni-Vineri: 09:00-19:00

Telefon:


» 0723 61 58 98
Service specializat in curatare profesionala tapiterie auto! Detailing auto la domiciliu, in Bucuresti!
Curatare tapiterie auto la domiciliu
Contacteaza-ne pe Whatsapp!
Întrebări frecvente

Pete pe tapițeria auto - cum să le elimini

Epoca în care trăim ne impune celor mai multora dintre noi să petrecem mult timp în mașină. Luăm cafea sau alte băuturi în interiorul ei, mâncăm, transportăm diferite lucruri sau avem și animalele de companie cu noi. În aceste condiții, micile incidente nu lipsesc, iar apariția diferitelor pete pe tapițeria auto este inerentă.

Prima condiție pentru îndepărtarea cu succes a petelor de pe tapițerie este să acționezi rapid. Cu cât patele sunt mai vechi, cu atât vor fi mai greu de eliminat. O recomandare utilă este să ai întotdeauna în mașină un prosop absorbant care te va ajuta să îndepărtezi substanța care s-a vărsat pe tapițerie.

În funcție de substanța care a murdărit materialul, dar și de tipul materialului, există diferite soluții de curățare a petelor de pe tapițeria auto. Nu uita nici de sfaturile utile pentru curățarea tapițeriei auto!

Pete tapițerie auto

Tipuri de pete pe tapițeria auto

Pete de ulei sau grăsime

Dacă pata este încă proaspătă, îndepărtează mai întâi excesul de substanță uleioasă tamponând locul cu un prosop sau cu o lavetă absorbantă. Nu șterge pata și nu încerca sa o cureți doar cu apă, pentru că riști să o impregnezi și mai mult în material.

O primă metodă pentru îndepărtarea petelor de ulei sau altă grăsime de pe tapițeria auto este să aplici pe locul afectat un amestec din puțină apă călduță și detergent de vase degresant. Lasă să acționeze câteva minute și curăță ușor pata cu ajutorul unei periuțe de dinți, folosind mișcări circulare. Încearcă să nu treci de marginile suprafeței pătate. Absoarbe excesul de substanță cu un prosop de hârtie. Clătește locul cu ajutorul unei lavete umede, până când îndepărtezi tot detergentul și apoi lasă tapițeria să se usuce complet. Este posibil să trebuiască să repeți procesul de mai multe ori pentru îndepărtare petei.

O a doua metodă folosește bicarbonatul de sodiu. Presară-l pe pată, lasă-l să absoarbă grăsimea peste noapte și apoi aspiră-l. Dacă pata nu a fost eliminată complet, repetă pașii.

Pete de noroi

Atunci când timpul este ploios, putem murdări fără să vrem anumite zone cu noroi. Curățărea acestor pete de pe tapițeria auto se face doar după ce zona este uscată. Altfel, dacă noroiul este încă moale, încercarea de a-l curăța va face mult mai rău și nu vei reuși decât să extinzi pata și mizeria. După ce zona s-a uscat, dacă este cazul, răzuiește-o cu o racletă de plastic sau cu o perie care să nu zgârie suprafața. În momentul în care pata devine prăfoasă, aspiră reziduurile. La final, curăță cu o cârpă umedă cu detergent și apă.

Pete de cafea

Dacă pata este proaspătă, absoarbe cafeaua care s-a vărsat pe tapițeria auto cu o cârpă, o lavetă sau cu un prosop de hârtie. Șterge ușor locul pătat cu un amestec de 2 părți apă călduța, 1 parte oțet și puțin detergent de vase. Clătește tamponând cu o cârpă îmbibată în apă curată și usucă tapițeria lasând mașina la soare sau chiar cu ajutorul unui uscător de păr.

Pete de lapte

Petele de lapte sunt mult mai greu de îndepărtat și generează mirosuri foarte urâte în interiorul mașinii.

În funcție de gravitatea petei, îți poți încerca norocul cu un amestec din apă și oțet, cu popularul bicarbonat de sodiu sau cu un produs profesional.

Pete de mâncare

În general, petele de alimente se îndepărtează cu o soluție din apă și detergent blând de vase sau de rufe.

Pete de vomă

Substanțele emetice (vomitive) conțin acid gastric, care poate păta sau chiar decolora anumite materiale. De aceea, chiar dacă aspectul și mirosul îți produc disconfort, este recomandat să intervii cât mai repede.

Curăță imediat locul cu prosoape textile sau de hârtie, încercând să absorbi cât poți de mult. Șterge locul cu o soluție din apă și oțet în părți egale sau aplică bicarbonat de sodiu, lasă își facă efectul și apoi aspiră.

Pete de gumă

Petele de gumă de pe tapițeria auto pot fi îndepărtate cu ajutorul cuburilor de gheață. Ar fi bine ca mașina să fie parcată într-un loc răcoros sau să pornești aerul condiționat, pentru a grăbi procesul. Pune într-un săculeț câteva cuburi de gheață, aplică pe resturile de gumă de mestecat și așteaptă câteva minute. Dacă apar picături de apă, șterge-le imediat cu un prosop. Răzuiește apoi guma întârită începând de la margini, cu ajutorul unei raclete de plastic. Dacă este cazul, aplică din nou gheață. (Vezi și articolul despre cum se curăță guma de mestecat de pe tapițerie).

Petele de pe tapițeria auto pot fi greu de îndepărtat și unele soluții pot deteriora materialul. Dacă nu vrei să îți asumi acest risc, apelează cu încredere la o firmă de detailing interior. Personalul specializat se deplasează de obicei la domiciliu și îți poate spune dacă problema poate fi remediată sau nu. Echipamentul profesional elimină petele fără a afecta suprafețele, folosind substanțele potrivite pentru fiecare material în parte.

Alte articole care te-ar putea interesa

contact firmă detailing tapițerie Ai nevoie de ajutor? 0723 61 58 98

Curățare tapițerie:

Comandă detailing și curățare tapițerie

Completează datele mai jos și te contactăm pentru programare:

Serviciu dorit:
Data prestării serviciului:

Pentru altă dată contactați-ne la 0723.61.58.98


Datele tale de contact:

Detailing interior complet

Servicii profesionale
de curățare tapițerie auto
și detailing interior complet
100% garantate de furnizor

Tapițerie Auto București

0723 61 58 98


Facebook: detailing tapițerie
Instagram: tapițerie auto
YouTube: video detailing