0723 61 58 98 Luni-Vineri: 9:00-19:00

Program:


» Luni-Vineri: 09:00-19:00

Telefon:


» 0723 61 58 98
Service specializat in curatare profesionala tapiterie auto! Detailing auto la domiciliu, in Bucuresti!
Curatare tapiterie auto la domiciliu
Contacteaza-ne pe Whatsapp!
Întrebări frecvente

Curățarea bordului auto - soluții și sfaturi

Curățarea bordului auto nu este neapărat primul lucru care ne vine în minte atunci când ne gândim la curățarea interiorului mașinii. Bordul este însă unul dintre primele locuri pe care le observăm atunci când ne urcăm în autoturism și, în același timp, una dintre suprafețele pe care praful, murdăria și petele sunt cât se poate de evidente.

Curățare bord auto

Cum se curăță bordul auto?

Există diferite păreri despre care este cea mai bună soluție de curățare a bordului însă, indiferent de substanța pe care o vei alege, este recomandat să respecți întotdeauna următorii pași:

  1. Șterge mai întâi bordul cu o cârpă de microfibră, pentru a îndepărta praful și mizeria sau aspiră-l cu peria specială a aspiratorului. Important este ca pe el să nu mai rămână impurități, ca să nu riști mai apoi să îl zgârii.
  2. Pune un pic de soluție de curățat bordul pe o cârpă și testează rezultatul pe o zonă mică și mai puțin vizibilă. Astfel, vei evita potențialul risc de decolorare și deteriorare.
  3. Șterge bordul mașinii, dintr-o parte în alta, folosind mișcări circulare.
  4. Folosește o perie mică sau o periuță de dinți moale pentru a curăța bine locurile mai puțin accesibile, cum ar fi butoanele, fantele și gurile de ventilație. Ai grijă să nu produci zgârieturi.
  5. Șterge din nou bordul cu o cârpă moale, curată și uscată.
  6. După ce bordul este curat și uscat, îi poți da luciu cu o soluție dedicată (nu uita să o testezi înainte) sau chiar cu câteva picături de ulei de măsline puse pe o cârpă.

Cu ce se poate curăța bordul auto acasă?

În cazul în care nu ești adeptul produselor chimice de curățare și dorești să cureți bordul auto acasă, iată câteva soluții și idei. Ia în considerare și faptul că suprafețele diferite necesită soluții diferite, deci ar fi bine să știi din ce material este făcut bordul mașinii tale pentru a alege soluția de curățare potrivită. Încearcă să eviți în general produsele care conțin alcool sau amoniac, care vor duce la deteriorarea și decolorarea suprafeței.

1. Curățarea bordului mașinii cu apă

Cea mai simplă variantă, care este potrivită pentru toate tipurile de material, este să cureți bordul auto doar cu apă, cu ajutorul unei cârpe din microfibră. Începe dintr-o parte și șterge tot bordul, până în partea cealaltă, iar apoi șterge din nou cu o cârpă uscată.

2. Curățarea bordului auto cu ulei

Uleiul este una dintre cele mai la îndemână substanțe pentru curățarea bordului. În general se recomandă uleiul de măsline, dar de fapt poți folosi la fel de bine orice tip de ulei. Este o soluție de curățare ieftină și naturală, pe care toată lumea o are în casă și care poate face bordul mașinii să arate ca nou.

Uleiul redă strălucirea panoului, ajutând și la întreținerea sa și protejându-l împotriva decolorării cauzate de razele soarelui.

3. Curățarea bordului cu apă și săpun

O altă soluție simplă de curățare a bordului auto este formată din apă călduță și un detergent sau săpun mai blând. Fă un amestec și șterge bordul mașinii. Îl poți folosi și pentru volan, frâna de mână și în general pentru curățarea părților din plastic ale interiorului auto.

4. Soluție de curățat bord auto făcută în casă

Pentru a prepara ușor o soluție de curățat bordul auto, amestecă bine următoarele ingrediente:

  • 1 cană apă călduță
  • 1 lingură oțet alb
  • 2 linguri ulei
  • 1 linguriță detergent de vase

Pune această soluție într-o sticlă cu pulverizator și folosește spray-ul pentru curățarea bordului auto. Nu aplica direct pe suprafață, ci pe o cârpă, iar apoi șterge din nou cu o altă cârpă moale și curată. Soluția este potrivită pentru curățarea bordului din plastic.

Întreținerea bordului auto

Pentru a întreține bordul auto, ar trebui să repeți operațiunea de curățare ori de câte ori este prăfuit, murdar, pătat sau lipicios. Nu lăsa mizeria să se acumuleze căci, pe lângă aspectul estetic, poate fi și o sursă de bacterii și de îmbolnăvire. Pentru a asigura protecția bordului auto în fața acțiunii dăunătoare a razelor soarelui, poți folosi un parasolar, atunci când condițiile meteo o impun.

Și, din când în când, pentru a a te asigura că bordul va fi curățat în detaliu și cu soluțiile profesionale potrivite, apelează la o firmă de detailing auto.

Alte articole care te-ar putea interesa

contact firmă detailing tapițerie Ai nevoie de ajutor? 0723 61 58 98

Curățare tapițerie:

Comandă detailing și curățare tapițerie

Completează datele mai jos și te contactăm pentru programare:

Serviciu dorit:
Data prestării serviciului:

Pentru altă dată contactați-ne la 0723.61.58.98


Datele tale de contact:

Detailing interior complet

Servicii profesionale
de curățare tapițerie auto
și detailing interior complet
100% garantate de furnizor

Tapițerie Auto București

0723 61 58 98


Facebook: detailing tapițerie
Instagram: tapițerie auto
YouTube: video detailing