0723 61 58 98 Luni-Vineri: 9:00-19:00

Program:


» Luni-Vineri: 09:00-19:00

Telefon:


» 0723 61 58 98
Service specializat in curatare profesionala tapiterie auto! Detailing auto la domiciliu, in Bucuresti!
Curatare tapiterie auto la domiciliu
Contacteaza-ne pe Whatsapp!
Întrebări frecvente

Spălătorie auto sau detailing? Ce alegem?

Cei mai mulți dintre noi petrecem un timp însemnat din viață în mașină, deplasându-ne în diferite locuri sau chiar practicând șofatul ca meserie. Ca atare, spațiul din interiorul autoturismului trebuie să fie curat și întreținut. Este în primul rând o chestiune de igienă și de sănătate, atât pentru șofer, cât și pentru ceilalți pasageri, dar este în același timp și o chestiune de confort și, de ce nu, chiar de imagine personală a conducătorului auto.

Detailing auto interior

Adesea, curățăm interiorul mașinii chiar acasă, în parcarea blocului sau (cei mai norocoși) în curtea casei. Dar, pe lângă faptul că acest lucru necesită timp și spațiu de desfășurare, nu putem realiza întotdeauna o curățare în profunzime. O dată la ceva timp, autoturismul are însă nevoie de o intervenție serioasă. În general, se consideră că aceasta se poate realiza în următoarele feluri:

  • curățare la spălătorie auto clasică
  • curățare la spălătorie selfwash
  • detailing auto

Spălătorie auto clasică

La o spălătorie auto clasică, curățarea mașinii este făcută de către personalul angajat. Poate părea o soluție comodă, însă prezintă și destule riscuri sau dezavantaje, de care ar fi bine să ții cont.

Unele spălătorii angajează oameni necalificați, care nu cunosc neapărat detalii despre structura materialului sau echipamentele și soluțiile folosite.

În plus, chiar dacă personalul este pregătit, se va realiza doar o curățare superficială: se aspiră interiorul autoturismului, se șterge praful de pe bord, se spală geamurile. La interior nu se folosesc soluții de curățare, ci doar un spray sau silicon lichid (și de multe ori lipicios), pentru a da strălucire bordului.

În concluzie, la spălătoria auto rezultatul final este o loterie – depinde foarte mult de factorul uman și de echipamentele de care dispune spălătoria. Astfel, serviciile pot fi slabe calitativ sau mediocre. În niciun caz nu te poți aștepta la o curățare profesională a interiorului mașinii.

Spălătorie auto self service (self wash)

În ultimii ani, spălătoriile auto self service (sau self wash) au luat amploare în România, iar tendința continuă să fie ascendentă.

Diferența dintre o spălătorie auto clasică și una self service este că cea din urmă îți oferă echipamentele necesare pentru a-ți spăla singur mașina. Din păcate, spălarea se referă doar la partea exterioară, căci pentru interior nu ai prea multe opțiuni. Echipamentele care ți se pun la dispoziție în acest sens sunt un aspirator auto și cel mult un compresor. De cele mai multe ori, la aspirator nu poți regla nici intensitatea și nici nu poți schimba periile. În ceea ce privește compresorul, lipsa accesoriilor și a posibilității de a regla intensitatea îi reduce mult utilitatea.

Să îți cureți singur mașina poate fi o activitate relaxantă de week-end, însă presupune timp și efort fizic. Pentru întreaga operațiune ai nevoie de câteva lavete din microfibră și de diferite soluții de curățare adecvate tapițeriei mașinii tale. În funcție de disponibilitatea și atenția fiecăruia, dar și de substanțele folosite, procesul se poate încheia cu succes. Nu uita însă că este foarte important să ai grijă la materialele care se află în interiorul autoturismului, astfel încât să nu cauzezi daune care se pot dovedi iremediabile! De asemnenea, petele mai grave nu vor ieși fără echipamente profesionale, indiferent de substanțe și efortul depus, ba chiar se pot produce deteriorări permanente dacă se insistă.

Detailing auto

Dintre toate variantele pe care le ai la îndemână, detailing-ul auto este singura soluție care asigură curățarea și igienizarea în detaliu a mașinii (cum, de altfel, îi spune și numele).

O firmă care se ocupă de detailing auto interior va trata pe rând tapițeria scaunelor și pe cea a banchetei, fețele de uși, plafonul, mochetele, portbagajul, bordul, consola centrală și conductele de ventilație. Toate vor fi curățate atent, astfel încât în final să corespundă celor mai înalte standarde estetice și de igienă.

Serviciile de detailing presupun și igienizarea habitaclului, un pas esențial pentru sănătatea ta și a pasagerilor.

Dacă interiorul mașinii tale este într-o stare relativ bună, un detailing auto îl poate face să arate ca nou. Bineînțeles, detailing-ul nu poate repara eventualele fisuri, zgârieturi sau alte daune pe care le are mașina.

Firmele de detailing auto dispun de echipamente profesionale, care sunt destul de costisitoare. Pe unele le poți găsi în comerț, dar cele mai multe nu merită investiția financiară pentru uzul propriu.

Pe lângă echipamentele profesionale, personalul este calificat și știe ce soluții sau echipamente să folosească în funcție de situație și de material. De exemplu, dacă ai o mașină cu tapițerie de piele, cel care se va ocupa de aceasta va avea grijă ca pe lângă curățarea în detaliu a suprafețelor, să le și hidrateze cu soluții pe bază de cremă sau ceară. Acest aspect reprezintă categoric un avantaj pentru interiorul mașinii tale, prelungind durata de viață a tapițeriei și dându-i un aspect estetic plăcut.

Prețul pentru detailing auto interior este mai mare decât la o spălătorie auto, fiind justificat de serviciile oferite, de echipamentele folosite și de rezultatele superioare obținute. În plus, unele firme se deplasează la domiciliul clientului sau în locul care le este indicat și unde au spațiu de desfășurare.

Concluzii: spălătorie auto sau detailing?

Serviciile prestate de spălătoriile auto și de firmele de detailing nu sunt în mod necesar concurente, ci de multe ori se completează.

Pentru o curățare superficială, dar rapidă, poți apela la spălătoriile auto, însă, pentru curățarea în profunzime a interiorului, pentru a evita acumularea de mizerie și pentru a asigura igiena și aspectul frumos al automobilului, ar fi bine să beneficiezi de avantajele serviciilor de detailing auto la intervale regulate de timp (în general o dată la câteva luni de zile).

În cazul în care au apărut pete pe tapițeria mașinii, este recomandat să apelezi imediat la o firmă de detailing. În acest fel te vei asigura că urmele vor dispărea și vei evita acumularea de bacterii și fungi periculoși.

Alte articole care te-ar putea interesa

contact firmă detailing tapițerie Ai nevoie de ajutor? 0723 61 58 98

Curățare tapițerie:

Comandă detailing și curățare tapițerie

Completează datele mai jos și te contactăm pentru programare:

Serviciu dorit:
Data prestării serviciului:

Pentru altă dată contactați-ne la 0723.61.58.98


Datele tale de contact:

Detailing interior complet

Servicii profesionale
de curățare tapițerie auto
și detailing interior complet
100% garantate de furnizor

Tapițerie Auto București

0723 61 58 98


Facebook: detailing tapițerie
Instagram: tapițerie auto
YouTube: video detailing